در این مقاله از سایت کلینیک پوست و مو نیک آفرید به علل مختلف ریزش مو میپردازیم و سعی بر آن است که بتوانیم علل مختلف ریزش مو را نام ببریم، پس در ادامه با ما همراه باشید.

ریزش مو

آلوپسی یا Alopecia به معنی کم مویی و طاسی یا ریزش موها میباشد که میتواند با دلایل مختلفی بروز کند. نمای ظاهری همه آنها میتواند مشابه اما علل داخلی ایجاد کننده آنها متفاوت است و بایستی توسط پزشک مجرب و متخصص در کلینیک های تخصصی ارزیابی گردد. گاهی برای رسیدن به علت دقیق نیاز به بررسی دقیق تر و اسکن پوست حتی نمونه برداری است.

از جمله علل ریزش مو اندروژنتیک میباشد که همان طور که از نامش پیداست تحت تاثیر هورمون و ژنتیک اتفاق میافتد. این معضل در آقایان شایعتر است (ریزش موی مردانه) اما در خانم ها نیز میتواند اتفاق بیافتد. اصولا این افراد سابقه خانوادگی ریزش دارند و ریزش موی آنها به تدریج در طی زمان اتفاق میافتد. سن شایع ریزش موی اندروژنتیک (ریزش موی مردانه) در این افراد در محدوده سنی بین 28 تا 34 است و اصولا پس از این سن ریزش اتفاق نمیافتد یا میزان ریزش به طرز محسوسی کاهش میابد. ریزش اندروژنتیک از جلوی سر شقیقه ها شروع شده و به تدریج به سمت پشت سر گسترش میابد.

حتما بخوانید
دلایل ریزش مو در مردان

در آقایانی که نوع ریزش موی آنها آندروژنتیک باشد مصرف داروهای هورمونی مکمل که در برخی ورزشکاران مثل بدنسازی رایج است منحر به تشدید ریزش موها میگردد. اصولاً این نوع ریزش با درمان دارویی کاهش میابد اما چون علل اصلی آن قابل درمان نیستند در نهایت ریزش آنها منجربه طاسی میگردد.

نوع دیگر ریزش مو در اثر بیماری های داخلی غددی مانند اختلالات تیرویید همانند کم کاری یا پرکاری یا گاهی بیماری های خود ایمنی میباشد. این دسته از علل قابل پیشگیری و تا حدودی برگشت پذیر هستند.

یکی دیگر از علل ریزش مو ناشی از شوک های ناگهانی در بدن است همانند کاهش ناگهانی ریز مغذی ها در اثرعللی همانند رژیم های غذایی سخت یا کاهش وزن ناگهانی بعد از جراحی ها و… هست، که به آن اصطلاحاً تلوژن افلوویم میگویند و علتی برگشت پذیر است.

از جمله دیگر علل ریزش موها سوختگی ها و آسیب پوست میباشد. همچنین برخی داروها میتوانند منجر به تضعیف ریشه موها و ریزش آنها گردد مانند برخی داروهای شیمی درمانی. از جمله علل دیگر ریزش موها علت های غفونی همانند بیماری های قارچی وانگلی همانند درماتوفیت ها و دمودکس میباشد که این گروه آخر اصولاً قابل درمان و برگشت پذیر است.

علت های کمتر شایع و نادر دیگری نیز هستند که منجربه ریزش موها میگردد همانند علل عصبی ریزش مو مانند تریکوتیلومانیا که افراد در اثر اختلالات روحی و استرس و… ناخوداگاه با شیدن موها آنها را از ریشه میکنند. در مجموع بسیاری از این حالات قابل برگشت بوده و در مورد علت های برگشت ناپذیر گزینه نهایی در مورد اکثریت آنها کاشت موی طبیعی میباشد که پس از بررسی قابلیت پوست برای کاشت قابل انجام است.

حتما بخوانید
کاشت ابرو طبیعی